Vinkkejä hauskoihin kotipuuhasteluihin

Monet perheet viettävät tällä hetkellä enemmän aikaa kotona kuin koskaan ennemmin. Vaikka onkin ihanaa, että koko perheellä on aikaa olla yhdessä, saattaa perheen pienimpien viihdyttäminen käydä joskus hankalaksi. Jos luovuutesi alkaa olla loppumaisillaan, voit käyttää apunasi näitä aktiviteettejä, jotka olemme keränneet tähän postaukseen. Toivomme niiden toimivan inspiraationa teille kaikille!

 

Muovailuvaha

Hauska muovailuvaha antaa tekemistä tunneiksi. Luo ihania kakkuja, upeita linnoja, jännittäviä hahmoja ja erilaisia muotoja – vain mielikuvitus on rajana. Voi myös luoda aivan oman muovailumassasi. Alta näet kuinka se tapahtuu.

Tarvitset:

5 dl jauhoa
3 dl suolaa
2 rkl sitruunahappoa
2 rkl öljyä
4 dl keitettyä vettä
Elintarvikeväriä (jos haluat värjätä muovailuvahan)

Tee näin:

Sekoita keskenään jauho, suola ja sitruunahappo. Kaada sekaan ruokaöljy ja kiehuva vesi ja sekoita seos taikinamaiseksi massaksi. Jos seos on liian kuiva, voit lisätä siihen vettä. Lisää muutama tippa karamelliväriä, kunnes seos on haluamasi sävyinen. Sen jälkeen voitkin alkaa leikkimään!

Jos et halua valmistaa omaa muovailuvahaasi, voit ostaa valikoimastamme valmiin pakkauksen muotteineen. Klikkaa tästä tutustuaksesi muovailuvahavalikoimaamme, johon kuuluu myös suosittu Play-Doh.

 

Leiki kampaamoa
Ota esiin hiusharja tai kampa, vedellä täytetty suihkepullo, hiuspinnejä, hiuslenkkejä tai mitä ikinä kotoa löytyykään ja aloita hiusten stailaus. Tämän päivityksen alla olevassa kuvassa näet ihanan hiustenmuotoilusetin, joka on täydellinen pienelle kampaajalle!

 

Piiloleikki
Tämän leikkiklassikko ei petä koskaan! Päästä lapsenmielisyytesi valloilleen ja etsi kodin paras piilopaikka. Kenet löydetään ensimmäisenä?

 

Lähtekää metsäretkelle
Täyttäkää eväskori, pakatkaa mukaan istuinalustat tai viltti ja lähtekää viettämään yhteistä aikaa metsään. Ehkäpä löydätte jotain luonnon askarteluaineita tuotavaksi kotiin? Käpyjä, kiviä, lehtiä tai muuta hauskaa.

 

Askarteluhetki
Päästäkää luovuutenne valloilleen ja käyttäkää kotoa löytyviä materiaaleja. Makaroneista voi tehdä upeita taideteoksia maalaamalla ja liimaamalla, ja wc-paperirullista voi tehdä hauskoja hahmoja. Mahdollisen metsäretken aikana löytyneitä luonnonmateriaaleja voi myös käyttää hyväkseen.

 

Pelatkaa seurapelejä
Seurapelien pelaaminen on hauska ajanviete koko perheelle. Oletteko esimerkiksi kokeilleet jo hullunkurista Huhupuheita-peliä tai klassista Neljän Suoraa? Molemmat pelit soveltuvat koko perheelle ja voimme taata, että saatte kokea monia nauruntäyteisiä hetkiä niiden parissa – saatte myös selville perheenne pelimestarit ja huonot häviäjät.

 

Rakentakaa maja
Ihanassa majassa on hauskaa oleilla. Rakentakaa oma pieni piilopaikkanne sinulle ja lapsellesi vaikkapa keittiön pöydän alle. Voitte ehkä jopa nauttia päivän välipalan majassa?

 

Anna lapselle pieniä tehtäviä
Alkaako lapsesi kyllästyä ennen kuin sinulla on aikaa leikkiä hänen kanssaan? Anna hänelle pieniä tehtäviä, joista tiedät hänen selviytyvän helposti. Esimerkiksi tiskikoneen täyttäminen, ruoanlaitossa auttaminen tai tavaroiden hakeminen on sopiva tehtävä tällaisissa tilanteissa. Lapset ovat usein tyytyväisiä, kun he tuntevat olonsa tarvittaviksi.

 

Järjestä aarrejahti
Valmistautukaa jännittävään aarrejahtiin! Piirrä yksinkertainen kartta tai anna lapselle pieniä johtolankoja, joiden avulla hän voi löytää kätketyn aarteen. Piilota jokin hauska esine tai vaikkapa jotain herkullista purtavaa aarteeksi. Tämä aktiviteetti on aina menestys!

 

Vaihtele leluja
Moni lastenhuone on pienistä tavaroista koostuva meri, jossa monet leikkikalut katoavat paljouden joukkoon. Vie joitakin leluja varastoon, kun lapsi ei näe. Ota nämä lelut taas esiin 2–3 viikon kuluttua ja ne tuntuvat taas kuin uusilta!

Kollage.png

1. Braun Hiustenmuotoilusetti + Lisätarvikkeet  2. Play-Doh Muovailuvaha Puutarhasetti  3. WOW Peli Huhupuheita!! 4. Kids Concept Neljän Suora

 

________________________________________________

Loppis.se

@byengell