Vinkkejä lapsiperheen arkiaamuun

Haluaako lapsesi syödä ainoastaan makkaraa ja lihapullia? Vanhempien ja lasten näkemykset hyvästä ruoasta voivat olla hiukan erilaisia. Kaikki vanhemmat toivoisivat lapsensa syövän terveellisesti ja monipuolisesti, mutta se on usein helpommin sanottu kuin tehty. Tämän päivän postauksessa esittelemme joitain yksinkertaisia ​​vinkkejä ravitsevan ja hauskan ruoan valmistukseen. Näistä ruoista pitävät sekä lapset että aikuiset.

Smoothiet

Erittäin hyvä tapa saada lapset syömään terveellisemmin on valmistaa välipalaksi smoothieita, joiden ainesosia voit vaihdella loputtomasti. Voit esimerkiksi sisällyttää niihin erilaisia ​​marjoja, hedelmiä, vihanneksia, jogurttia, maitoa ja muita ravitsevia ainesosia. Vegaanivaihtoehdot, kuten manteli- ja soijajuomat, sopivat myös hyvin smoothieen.

Sekoittaessasi smoothieta voit käyttää tilaisuutta hyväksesi ja lisätä hyödyllisiä siemeniä sen sekaan. Siemenet eivät maistu miltään, mutta ne lisäävät smoothieen lasten tarvitsemia rasvahappoja, mineraaleja ja vitamiineja. Voimme luvata, ettei lapsesi edes huomaa niitä. Hyviä siemeniä ovat esimerkiksi kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet, chia-siemenet, hampunsiemenet ja seesaminsiemenet.

Alapuolelta löydät kaksi hyvää smoothie-reseptiä.

Banaani- & marjasmoothie

1 banaani
Jogurttia maun ja koostumuksen luomiseksi
Lempimarjojasi
Lempisiemeniäsi
Hunajaa (jätä pois, jos käytät maustettua jogurttia)

Sekoita kaikki ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella ja nauti.

smoothie.png

Vihreä Supersmoothie

Lehtikaalia (tai pinaattia)
Mangoa (pakastettu mango viilentää smoothien)
Inkivääriä
Kurkumaa
Tuoretta sitruunaa
Hunajaa
Vettä

Monet ihmiset ovat hieman skeptisiä vihersmoothieiden suhteen, mutta tätä sinun täytyy ehdottomasti kokeilla! Tämä supersmoothie nimittäin maistuu terveellisyydestään huolimatta melkein mehujäältä. Hyvä valinta koko perheelle!

greensmoothie.png

Päällystä marjoilla

Toinen helppo tapa syödä terveellisemmin on valita valmiiksi maustetun jogurtin sijaan luonnonjogurttia, jonka päälle voi lisätä lempimarjojaan tai vaikkapa banaaniviipaleita. Sekä tuoreet että pakastetut marjat toimivat tässä tapauksessa erittäin hyvin. Mikäli jogurtti maistuu liian happamalta, kokeile lisätä sekaan pieni määrä hunajaa – sen pitäisi ratkaista ongelma. Muistathan kuitenkin, ettei hunajaa saa antaa alle yksivuotiaille lapsille, se on heille myrkyllistä.

Vihanneksia eri tavalla

Eikö lapsesi pidä kasviksista? Löydä uusia tapoja niiden valmistamiseen. Kokeile vaikkapa kasvisten keittämistä ja soseuttamista tai juurestikkujen paistamista uunissa. Ehkä voit muotoilla vihanneksista hauskoja hahmoja tai lisätä niiden kylkeen maittavan dippikastikkeen? Testaamalla löydät juuri sinun lapsellesi sopivan tavan kasvisten käsittelyyn. Sinun kannattaa aloittaa jollakin varmalla kortilla, kuten keitetyillä porkkanoilla, jotka on ennen tarjoilua pyöritelty voisulassa.

Toinen hyvä kikka on antaa lapselle pieni vihanneskulho hänen odottaessaan ruoan valmistumista. Tässä muodossa vihannekset toimivat pienenä alkupalana.

Monipuolista ostoksesi

On helppo päätyä oravanpyörään ostamalla samat tuotteet jokaisella kauppareissulla. Kokeile ostaa kotiin hedelmiä ja marjoja, joita et yleensä osta. Ehkä lapsesi pitää kiivistä, mangosta, avokadosta, karhunvatukasta, passionhedelmästä tai papaijasta? Uskalla kokeilla jotain uutta!

Piilota vihannekset ruokaan

Toinen kikka on tehdä vihanneksista näkymättömiä ujuttamalla ne ruokaan. Kokeile esimerkiksi porkkanoiden tai kukkakaalin hienontamista jauhelihakastikkeeseen. Kukkakaali on myös helppo murskata riisin sekaan ja lapset tuskin huomaavat eroa.

Pannukakkutaikina on myös oivallinen kohde terveellisten ainesosien piilottamiselle. Seuraavan kerran kun teet pannukakkuja, voit korvata osan valkoisista jauhoista kikhernejauhoilla lisäproteiinin saamiseksi. Voit myös sekoittaa joukkoon muussattuja valkoisia papuja tai soseutettua banaania.

Tarjoa ruoka hauskalta lautaselta

Ei varmastikaan tule yllätyksenä, että syömme myös silmillämme. Sen vuoksi on tärkeää, että ruoka näyttää houkuttelevalta. Esimerkiksi hienot ja hauskat lautaset voivat auttaa tässä asiassa. Ehkä terveellisten ruokien syöminen on helpompaa, jos sen saa tehdä Muumien tai Frozen-hahmojen, tai Bamsen ja Pikku Pompin kanssa? Klikkaa tästä tutustuaksesi ruokailutarvikevalikoimaamme.

Pohjimmiltaan on tärkeintä, että testaat rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja, uskallat olla luova ja teet sen yhdessä lapsen kanssa. Muistathan myös olla kärsivällinen, sillä uusiin makuihin tottuminen voi vaatia jopa 20 maistelukertaa.