Barnfonden auttaa lapset koulun alkuun

Uuden kouluvuoden aloittaminen on useimmille itsestäänselvyys. Joissakin maissa kaikilla lapsilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta aloittaa koulunkäyntiä. Barnfonden-järjestö on osa maailmanlaajuista ChildFund Alliance -verkostoa, joka työskentelee lasten koulunkäyntioikeuden puolesta keskittyen terveyteen ja sairaanhoitoon. Jollyroom lahjoittaa yhden euron jokaisesta myydystä repusta Barnfonden-järjestön toimintaan. Tässä postauksessa kerromme lisää tästä tärkeästä yhteistyöstä ja tapaamme Barnfonden-järjestössä työskentelevän Karin Bergqvistin.

On taas tullut aika aloittaa koulu – mutta ei kuitenkaan kaikille lapsille. Koronavirus on vaikuttanut monella tavalla koko maailmaan, myös Etiopiaan. Monet perheet ovat menettäneet tulonlähteensä. Ihmiset eivät voi syödä itseään kylläisiksi. Veden saatavuus on vaikeutunut. Kaiken lisäksi viruksesta saatu tieto on puutteellista ja koulut on suljettu. Koulut avautuvat taas pian, mutta kaikki lapset eivät palaa koulun penkille. Viruksen aiheuttamasta tilanteesta kärsivät eniten lapset, etenkin tytöt. Läksyjen lukeminen vaihtuu työntekoon ja elannon hankkimiseen, koska perheen päivittäiset tulot ovat kadonneet.

barnfonden1.jpg

Barnfonden on järjestö, jonka sydämenasiana ovat lasten oikeudet turvalliseen elämään
 

Elämä ilman väkivaltaa ja mahdollisuus käydä koulu loppuun asti. Tavoite saavutetaan auttamalla lapsia auttamaan itseään, näin avulla on pitkäkantoiset vaikutukset. Järjestö toimii maailman köyhimmillä alueilla, jossa perheet kamppailevat taloudellisten vaikeuksien kanssa ja ruoka, puhdas vesi sekä terveydenhuolto eivät ole itsestäänselvyyksiä. YK on varoittanut, että sadat miljoonat ihmiset saattavat joutua nälänhätään vallitsevan tilanteen takia. Barnfonden pyrkii vähentämään tartunnan leviämisriskiä ja lievittämään sen leviämisen seurauksia ohjelma-alueillaan.

– Etiopiassa sekä muilla toiminta-alueillamme sulkeminen ja viruksen hallitsematon leviäminen aiheuttavat  eksistentiaalisen uhan koko yhteiskunnalle, Barnfonden-järjestössä työskentelevä Karin Bergqvist kertoo.

Karin kertoo, kuinka kaikki punoutuu ketjuksi. Lasten täytyy olla terveitä ja kylläisiä pystyäkseen opiskelemaan kotona. He tarvitsevat tukea ja kannustusta vanhemmiltaan ja muilta läheisiltä aikuisilta. Lapset tarvitsevat myös opiskelumateriaalia, koska heillä ei ole mahdollisuutta opiskella internetin välityksellä, kuten monilla lapsilla ympäri maailmaa.

– Jos myös luomme vanhemmille mahdollisuuden ansaita palkkaa, se vähentää heidän huoliaan ja stressiään, mikä taas vastaavasti vähentää lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. Se johtaa myös siihen, että nuorena solmitut avioliitot vähenevät eikä tyttöjen tarvitse tehdä työtä ansaitakseen palkkaa, Karin jatkaa.

barnfonden2.png

Barnfonden pyrkii varmistamaan, että lapset voivat opiskella turvallisessa koulussa, jossa on innostava ja lapsiystävällinen ympäristö

– Tämä tarkoittaa sitä, että työskentelemme kokonaisvaltaisesti luodaksemme lapsille terveellisen ja stimuloivan oppimisympäristön ja tutustutamme opettajia uusiin opetusmetodeihin, joissa lapset saavat itse olla mukana opetuksessa, Karin selittää.

Esimerkkejä siitä, mitä Barnfonden ja heidän yhteistyökumppaninsa tekevät luodakseen turvallisen oppimisympäristön:

  • Järjestävät veden saannin kouluihin – sekä puhdasta juomavettä että vettä käsien pesuun.
  • Rakentavat WC-tilat, joissa on erillinen osa vain tyttöjen käyttöön. Muuten tytöt eivät tule kouluun.
  • Kehittävät kirjastoa ja hankkivat uusia kirjoja – huolehtivat, että oppimateriaaleja riittää kaikille oppilaille ja että opettajat saavat uutta opetusmateriaalia ja jatkokoulutusmahdollisuuksia.
  • Huolehtivat luokkahuoneiden turvallisuudesta – rakennuksen katto kestää, oppilailla on kunnolliset pulpetit ja joissakin kouluissa asennetaan aurinkokennot tuottamaan valoa ja tuuletusta luokkahuoneisiin.

– Kaikilla lapsilla on oikeus käydä koulua. Ja tiedämme, että koulua käyneillä lapsilla on suurempi mahdollisuus päästä pois köyhyydestä, Karin toteaa lopuksi.

Me Jollyroomilla olemme ylpeitä tästä tärkeästä Barnfonden-järjestön kanssa tehtävästä yhteistyöstä

Haluamme, että kaikki lapset voivat aloittaa koulun tänä syksynä. Siksi lahjoitamme jokaisesta myydystä koulurepusta yhden euron Barnfonden-järjestön toimintaan.

Kouluaherrus on taas alkamassa – toivon mukaan kaikilla lapsilla. Sinun reppuhankintasi antaa etiopialaisille lapsille mahdollisuuden koulun käyntiin.

Tästä klikkaamalla pääset tutustumaan suureen reppuvalikoimaamme ja valitsemaan juuri sinun makuusi sopivan koululaukun.

Lue lisää yhteistyöstämme Barnfonden-järjestön kanssa täältä
 

 

________________________________
https://barnfonden.se/