Kantorepun edut

Tämän päivän postauksessa selvitämme, milloin kantorepun käytön voi aloittaa ja miksi lapsen kantaminen kantorepussa kannattaa. Jakelemme myös muutaman tuotevinkin.

Tutustu Ergobabyn kantoreppu- ja kantoliinavalikoimaan täällä.

Lapsen kantorepussa kantamisessa on monia hyviä puolia. On ihanaa tuntea, että lapsi on turvallisesti ja tyytyväisenä lähelläsi samalla, kun kätesi jäävät vapaiksi muille askareille. Kantorepun edut ovat sekä fyysisiä että psyykkisiä – lue muutama monista hyvistä puolista tästä alta:

Suureen, uuteen maailmaan mukautuminen sujuu pehmeämmin
Läheisyys stimuloi ”rakkaushormonin” eli oksitosiinin tuotantoa, minkä ansiosta lapsen ja kantajan suhde lähenee. Kaiken lisäksi vauvan sopeutuminen uuteen olomuotoonsa helpottuu.

Vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä sidettä
Edistää läheisyyttä lapsen ja vanhemman välillä ensimmäisten vuosien aikana. Lapsen kasvaessa kantaminen saa lapsen tuntemaan sylin olevan heidän ”kotipesänsä”. Se syventää vanhempien ja lapsen välistä suhdetta.

Tukee lapsen kehitystä
Kantorepussa kantaminen tukee lapsen fyysistä ja henkistä kehitystä. Lapsesta kehittyy rauhallisempi, koska yksi hänen perustarpeistaan, läheisyydentarve, on tyydytetty.

Vähentää riskejä ja edistää kehitystä
Vähentää yhtäkkisen kätkytkuoleman riskiä ja takaraivon littanaisuutta. Samalla se edistää hermojen ja tasapainon kehitystä sekä hengitysteiden ja vatsalaukun terveyttä.

Lisää maidontuotantoa
Jos imetät, lisäbonuksena lapsen lähellä pitäminen stimuloi maidontuotantoasi.

Edistää kielen ja kommunikoinnin kehitystä
Vauvat oppivat kommunikoimaan kasvojesi ilmeitä katselemalla. Rintarepussa ollessaan lapsi istuu sosiaalisessa kanssakäymisessä ”eturivillä”.

Se, mikä on ”paras vaihtoehto” kantorepuksi, on hyvin yksilöllistä. Yksi suosikkimerkeistämme on Ergobaby, koska heillä on laaja valikoima kantoreppuja, jotka sopivat vastasyntyneestä noin 20 kiloon saakka (enimmäiskuormitus vaihtelee mallin mukaan). Ergobabyn Cool Air Mesh on monen suosikki, sillä se on valmistettu pehmeästä ja kestävästä verkkomaisesta kankaasta, joka pitää sekä kantajan että lapsen viileänä. Monet Ergobabyn malleista ovat kaiken lisäksi testivoittajia.

Uusille vanhemmille suosittelemme valmista Ergobaby 360 Easysnug -starttipakettia, jossa mukana on vastasyntyneen lisäosa. Myös all-in-one Ergobaby Omni -kantoreppu on oiva valinta uusille vanhemmille. Tässä mallissa vastasyntyneen lisäosaa ei tarvita, vaan kantorepun voi sen sijaan säätää sopivan kokoiseksi.

Mikäli haluat mieluummin kantaa pienokaistasi kantoliinassa, on Ergobabylla sinulle monta vaihtoehtoa. Kuvassa oleva pilkullinen kantoliina on nimeltään Ergobaby Aura.

bärsjal-ergobaby-_780X500.jpg

 

 

___________________________________________

@Narten86

@Mariellewinkler

@ergobabyscandinavia