Tuotearvostelu: North 13.5 -lastenrattaat

Perheblogia kirjoittava Nelli K on arvostellut North 13.5 -merkin lastenrattaat. Kolmen lapsen äitinä hänellä on paljon kokemusta erilaisten lastenvaunujen työntelystä. Lue tästä alta mitä mieltä Nelli oli North 13.5 -rattaista!

Meidän lastenvaunuongelmaan ratkaisu oli jälleen tuttu yhteistyökumppani Jollyroom, josta saimme North 13.5 BFF40 -merkkiset rattaat testattavaksi. Merkkihän onkin meille jo tuttu, ja meiltä löytyy samaisen merkin pyöräkärry, jonka laatuun ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Ei tarvinnut montaa kertaa miettiä vastaisiko vaunut meidän tarpeitamme. Näissä North 13.5 -rattaissa voi muuten kuljettaa jopa 22 kg painoista lasta, eli vaunut ovat juuri sopivat niiksi viimeisiksi vaunuiksi. Painon puolesta jopa meidän eskarilaiset voisivat matkustaa joskus kyydissä. 

northvaunut-15.jpg

Vaunuissa on turvakaari, säädettävät viisipistevaljaat, pitkälle tuleva jatkettava kuomu, säädettävä jalkatuki ja kansikankaalla varustettu iso tavarakori. Renkaat ovat ilmakumiset ja kääntyvät eturenkaat ovat lukittavat. Kuomusta löytyy tasku pikkutavaroille ja selkänojaa saa laskettua täyteen makuuasentoon. Myös työntöaisa on säädettävä ja yksi asia, joka huomattiin mieheni kanssa kumpikin, ja samalla vaunujen ominaisuus, joka vaikutti parhaalta, oli kasaus. Vaunut oli helppo kasata, helpoimmat kuin yhdetkään vaunut mitä meillä koskaan on ollut. Ne myös menevät tosi pieneen tilaan kasattuina, iso plussa kun perheessä on viisi henkilöä, eikä takakontti luultavasti ikinä ole riittävän iso. 

northvaunut-17.jpg

Meidän taapero nukkuu vaunuissa päiväunensa aina viikonloppuisin, ja mahtuu sinne oikein hyvin. Vaunut ovat tilavat myös istuessa, eikä pipo päässäkään kuomu osu päähän. Työntömukavuus vaunuissa on myös yllättävän hyvä siihen nähden, ettei kyseessä ole mitkään kalliit rattaat. Juoksulenkille en vaunuilla lähtisi, mutta kävellessä en huomannut eroa meillä aiemmin olleisiin rattaisiin. Liikuteltavuus oli myöskin tosi hyvä, kiitos kääntyvien eturenkaiden. Aika näyttää, kuinka vaunut rullaavat lumisessa maastossa. Pahoin pelkään, ettei mihinkään isoon sohjoon kannata vaunuilla lähteä. Mutta toisaalta, ei siellä sohjossa oikein liiku mitkään rattaat.

Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä North 13.5 BFF40 -rattaisiin ja voin lämmöllä suositella niitä muillekin.

Vaunuihin saatiin mukaan myös Nordlysin untuvainen lämpöpussi, mikä onkin ollut huippu päiväunia nukkuvalle taaperolle. Tuo meillä oleva pussi on muuten jatkettava, joten sinne mahtuu 2,5-vuotias pikkumies oikein hyvin.

northvaunut-9.jpg

 

 

 

____________________________________________________

Kuvat:
Nelli K