Näiden leikkien parissa automatkat hurahtavat hetkessä!

Jokainen vanhempi tietää, että lapsia on toisinaan vaikea pitää tyytyväisinä pitkillä automatkoilla. Jaammekin alla muutamia hauskoja ja yksinkertaisia leikkejä, jotka nopeuttavat matkaa ja jotka on helppo muokata kaikille perheenjäsenille sopiviksi!

Syyslomaviikolla monet perheet tekevät pidempiä automatkoja koko perheellä. Kokosimme yhteen leikkejä, joilla takapenkin räpättäjät saa rauhoittumaan hetkeksi.

Musavisa

Kokoa soittolista koko perheen tuntemista kappaleista ja soita jokaista kappaletta niin kauan, että joku matkalaisista arvaa sen. Arvaaja voi saada lisäpisteen, jos hän tunnistaa myös kappaleen esittäjän.

Keltainen auto!

Keltaisen auton bongaaminen on autoleikkien kultainen klassikko, jossa tavoitteena on nimensä mukaisesti huomata keltainen auto liikenteessä. Pisteitä satelee aina, kun joku huutaa ”Keltainen auto!” sellaisen liikenteessä nähtyään. Sopikaa leikin säännöistä ennen pelin aloittamista matkarauhan säilyttämiseksi. Jos keltainen väri alkaa kyllästyttää, voi bongattavan värin luonnollisesti vaihtaa toiseen.

Arvaa kuka

Yksi pelaajista valitsee mielessään henkilön tai eläimen kertomatta muille, ketä ajattelee. Muut saavat vuorotellen esittää ”kyllä” ja ”ei” -kysymyksiä (esimerkiksi ”Onko hän oikea vai keksitty hahmo?”), kunnes joku arvaa, kenestä on kysymys!

Etsi valhe väittämistä

Yksi matkalaisista kertoo itsestään kolme asiaa, joista kaksi on totta ja yksi on valhe. Muiden matkalaisten pitää arvata, mikä väittämistä ei pidä paikkaansa.

Mitä matkan varrelta löytyykään

Yksi kyytiläisistä keksii asian, kuten vaikkapa ”lehmä” tai ”järvi”, jota toiset alkavat katseellaan etsiä matkan varrelta. Ensimmäisenä etsittävän asian huomannut saa keksiä, mitä seuraavaksi etsitään.

Päättymätön tarina

Tarinan aloittaja saa valita aiheen ja aloittaa pelin sanoilla ”Olipa kerran …”. Seuraava pelaaja jatkaa tarinaa lisäämällä sanottuun uuden lauseen. Yrittäkää yhdessä tehdä tarinasta mahdollisimman looginen. Leikki loppuu, kun joku sanoo ”… ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti.”

 

Viihdyttävien leikkien lisäksi automatkat taittuvat mukavammin, kun alla on miellyttävä ja turvallinen istuin. Alapuolella olevassa kuvassa onkin esiteltynä muutamia suosittuja turvakaukaloita ja -istuimia, jotka sopivat erinomaisesti niin lyhyille kuin pitkillekin automatkoille. Kaiken lisäksi nämä laatuunsa nähden edulliset kaukalot ja istuimet on valittu testivoittajiksi Ruotsissa!

Maxi-Cosi

Bilbarnstolar.jpg

1. Maxi-Cosi CabrioFix Turvakaukalo 2. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Turvavyöistuin 3. Maxi-Cosi Rock Turvakaukalo

Maxi-Cosi on tunnettu ja pidetty tuotemerkki, jonka valikoimassa on useita arvostettuja turvaistuimia. Innovatiiviset ratkaisut, miellyttävät istuimet ja avara jalkatila ovat syitä Maxi-Cosin suosioon lapsiperheiden parissa – ja ymmärrämme hyvin, miksi:

  • Useat mallit on valittu testivoittajiksi
  • Istuinten Side Protection System takaa optimaalisen sivutörmäyssuojan kolaritilanteissa
  • FamilyFix- ja FamilyFixOne-telakat on helppo asentaa niiden ääni- ja valomerkkien avustuksella
  • Turvakaukalossa on vastasyntyneen lisäosa, joten se soveltuu käyttöön pienokaisen ensimmäisestä päivästä alkaen
  • Säädettävä niskatuki ja selkänojan kallistus
  • Päällinen on helppo irrottaa pesua varten

Listassa on vain muutamia Maxi-Cosin turvaistuinten eduista. Kurkista verkkokauppaamme tutustuaksesi paremmin Maxi-Cosin luotettaviin turvaistuimiin!

___________________________________
@viktoriaholmgren
@liwolausson