Viisi vinkkiä arkeen pienlapsiperheelle

Tänään jaamme viisi pientä vinkkiä, jotka helpottavat pienlapsiperheen elämää.

1. Lahjapaperi
Miksi lahjapaperirulla aina leviää ikävästi käytön jälkeen? Meillä on yksinkertainen ratkaisu tähän pieneen, mutta niin raivostuttavaan ongelmaan! Joka kodista löytyvät, tyhjät vessapaperirullat ovat helppo ja halpa apu rullan kasassa pitämisessä.

Tarvikkeet:
Vessapaperirulla
Sakset

Tee näin:
Leikkaa tyhjä vessapaperirulla pituussuunnassa halki ja työnnä lahjapaperirulla sen sisään. Vessapaperirulla estää lahjapaperia avautumasta.

2. Helmenpyydystäjä
Helmiaskartelu on hauskaa ja luovaa puuhaa. On kuitenkin melkein mahdotonta estää helmiä tipahtelemasta lattialle. Pienet helmet vierivät helposti nurkkiin ja huonekalujen alle, josta niitä on vaikea poimia. Kuinka ne pystyisi keräämään vaivattomasti takaisin purkkiin? Helppoa!

Tarvikkeet:
Pölynimuri
Sukka
Kuminauha

Tee näin:
Irrota imurin suutin ja sujauta sukka putken ympärille. Kiinnitä sukka kuminauhalla. Sitten vain imuri päälle ja helmiä metsästämään! Sukan täyttyessä kannattaa astia pitää valmiina tyhjennystä varten.

3. Lettutaikina
Oletko joskus onnistunut tekemään lettuja ilman taikinasotkua? Taikinatipoilla on tapana levittäytyä kaikille keittiön pinnoille, etenkin silloin, kun lapset toimivat apukokkeina.

Tarvikkeet:
Tyhjä ketsuppipullo

Tee näin:
Ruuvaa korkki irti ja pese sekä korkki että pullo huolellisesti. Täytä pullo lettutaikinalla. Pullon avulla taikinaa on helppo annostella pannulle juuri sopiva määrä eikä sotkua synny!

4. Muffinivuoat
Muffinivuokia voi käyttää muuhunkin kuin vain leivontaan. Saat niistä kätevän suojan lasten tikkujäätelöille!

Tarvikkeet:
Muffinivuokia

Tee näin:
Tee viilto keskelle muffinivuoan pohjaa ja työnnä jäätelötikku reiän läpi. Valmista tuli! Lapset saavat nauttia jäätelönsä rauhassa ja vanhemmat voivat katsella tyytyväisinä kuinka sulanut jäätelö tippuu suoraan muffinivuokaan.

Ps. Voit käyttää muffinivuokia myös kansina lasten juomalaseissa ja estää hyönteisten pääsyn makeaan juomaan.