Terveellisiä ja herkullisia välipaloja

Tämän päivän postauksemme jakaa vinkkejä terveellisistä herkuista, jotka ovat helppoja retkieväitä, nopeita välipaloja koululaiselle tai viilentäviä makupaloja saunomisen jälkeen.

Banaanijäätelöt

Tarvikkeet:
Banaaneja
Jäätelötikkuja

Valmistus:
Tämä on maailman helpoin tapa valmistaa jäätelöä! Sinun tarvitsee vain puolittaa tai viipaloida banaanit ja työntää niihin jäätelö- tai hammastikut ja laittaa ne pakastimeen. Tarjoile muksuille tikkujäätelönä! Jos haluat jäätelöösi lisämakua, voit dipata ne suklaaseen ja ripotella päälle kookoshiutaleita ennen pakastamista. Dippaus jugurttiin tuo banaanijäätelöösi raikkaamman maun!

Terveellistä, helppoa ja erittäin herkullista! Tämä on erinomainen tapa hyödyntää ylikypsät banaanit, jotka ovat silloin makeimmillaan.


Terveelliset energiapallot

Pienet energiapyörykät ovat maukkaita ja terveellisiä välipaloja, jotka sopivat täydellisesti myös retkievääksi! Loput pyörykät voi laittaa pakastimeen odottamaan seuraavaa herkuttelukertaa.

Tarvikkeet:
2 rkl hunajaa
1 dl maapähkinävoita
2,25 dl kaurahiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
1–2 rkl vettä

Valmistus:
Mittaa kaikki aineet (vettä lukuun ottamatta) tehosekoittimeen ja sekoita ne tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Pyörittele tahna palloiksi. Tällä ohjeella saat noin 15 palloa.

Säilytä pyörykät jääkaapissa.

energibolll_780X500.jpg

 

Sokerittomat karkkiremmit

Tarvikkeet:
Marjoja oman valinnan mukaan

Valmistus:
Laita uuni päälle 50 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille. Sekoita marjat tasaiseksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella. Sekoita mukaan myös banaani, mikäli kaipaat remmeihisi lisämakeutta. Levitä marjaseos leivinpaperille tasaiseksi kerrokseksi. Kuivata uunin keskiosassa 4–7 tuntia.

Laita lusikka uunin luukun väliin, jotta kosteus pääsee sieltä ulos. Marjalevy on valmis, kun seos ei enää ole tahmea.

Leikkaa marjalevy remmeiksi ja säilytä tiiviissä, kannellisessa purkissa.

bärremmar_780X500.jpg

Ja sitten vain herkuttelemaan hyvällä omallatunnolla!

 

_______________________________________________________________________________

veckorevyn.com/nyheter/livsstil/5-snabba-snacks-som-ar-sa-goda-och-dessutom-nyttiga/
lesscarbs.se/paleo/bananglass-med-choklad/