Myyttejä ulkovaatteista

Päivän postauksessa puhkomme reikiä ulkovaatemyytteihin sekä vinkkaamme Didriksonsin suosikkituotteistamme.

”Vaatteissa on oltava kasvunvaraa”

Lapsethan tunnetusti kasvavat huimaa vauhtia, joten on parempi ostaa kerralla kokoa reilummat ulkovaatteet. No jaa – ehkä helpompi, muttei niinkään parempi. Lasten on vaikea liikkua liian suurissa vaatteissa, ja ylimääräinen kangas voi jäädä kiinni leikkien lomassa. Didriksonsin valikoimasta löytyy monenlaisiin sääolosuhteisiin sopivia ulkovaatteita, jotka on varustettu niin sanotulla Extended Size -ominaisuudella. Sen avulla on mahdollista pidentää takin  hihoja ja housujen lahkeita yhden koon verran, jolloin vaatteet kasvavat lapsen mukana. Esimerkiksi Didriksonsin värikkäässä Rusk-sadeasussa on kyseinen ominaisuus.

”Kuoritakki on parempi kuin sadetakki”

Väitteeseen takkien paremmuudesta ei ole yksiselitteistä vastausta, vaan se riippuu käyttöolosuhteista. Jos ulkona sataa kaatamalla tai piha on täynnä kuralätäköitä, sadeasu on paikallaan. Kuorivaatteet sopivat puolestaan erinomaisesti kevyempään sadesäähän ja vauhdikkaisiin ulkoleikkeihin.

Didriksonsin sadevaatteet valmistetaan patentoidusta, veden- ja tuulenpitävästä Galon-materiaalista, joka on helppo pyyhkiä puhtaaksi käytön jälkeen. Vinkki! Märät sadevaatteet kuivuvat nopeammin nurinpäin käännettynä. Didriksonsin valikoimassa on sadevaatteita sekä vuorilla että ilman, esimerkiksi Slaskeman, Waterman ja Boardman.

Kuorivaatteita ei silti tule vähäksyä. Ne sopivat nimittäin erinomaisesti monenlaiseen säähän ja niiden hengittävä materiaali siirtää kosteutta iholta ja pitää lapsen lämpötilan sopivana. Myös Didriksonsin kuorivaatteet on varustettu kätevällä Extended Size -ominaisuudella, ja ne sopivat käytettäväksi niin sadepäivinä kuin kirpeässä syyssäässäkin. Täältä löydät valikoimamme kuori- ja sadetakit sekä housut.

Trends-didrikson-waterman.jpg

”Pesukoneessa pesemisellä ei ole mitään vaikutusta vaatteisiin”

Ulkovaatteitakin tulee pestä silloin tällöin, mutta ei silti liian usein, sillä peseminen ja rumpukuivaus kuluttavat materiaaleja. Didriksons suosittelee pesua enintään pari kertaa kunkin kauden aikana. Ulkovaatteiden vedenpitävä pinnoite nimittäin kuluu pois pesussa. Konepesun sijaan kuorivaatteita voi puhdistaa harjaamalla kuivalla vaateharjalla ja kuravaatteet puolestaan voi pyyhkiä puhtaaksi nihkeäksi kostutetulla liinalla. Tiesithän, että lämpö saa Galon-materiaalin halkeilemaan, joten kuravaatteita ei kannata kuivata kuivauskaapissa tai -rummussa.

”Vain vedenpitävyydellä on väliä”

Jotta lapsen vaatteet pysyvät kuivana sateella, ulkovaatteiden materiaalin on tietenkin oltava vedenpitävää. Vedenpitävä materiaali ei kuitenkaan yksistään riitä; on todella tärkeää, että vaatteissa on myös teipatut (tai jopa hitsatut) saumat, jottei vesi pääse tunkeutumaan ommelten lävitse.

Aloituspakkaus syksyksi ja talveksi (vaatteet ovat saatavilla useissa eri väreissä)

Suomen säässä tarvitaan monenlaisia vaatteita, joten tässä muutama suositus hyvistä vaihtoehdoista!

1. Monte fleecetakki ja -housut sopivat käytettäväksi niin olovaatteina kotona kuin myös lämmittävänä välikerroksena ulkovaatteiden alla. Asu on valmistettu osittain kierrätetystä polyesterista.

2. Galon-materiaalista valmistettu sadeasu on täysin veden- ja tuulenpitävä ja siinä on lisäksi hitsatut saumat.

3. Veden- ja tuulenpitävässä sadeasussa on teipatut saumat ja Extended Size -ominaisuus. Valmistettu täysin kierrätettävästä polyesterikankaasta eikä pintakäsittely sisällä fluorihiilivety-yhdisteitä.

4. Sadelakki ja kurahanskat täydentävät sadepäivän asun.

5. Migisi-haalari on yksi suosituimmista haalarimalleistamme, eikä suotta! Lämmin ja hengittävä toppahaalari on täysin veden- ja tuulenpitävä ja varustettu teipatuilla saumoilla sekä Extended Size -ominaisuudella. Pintakäsittely ei sisällä fluorihiilivety-yhdisteitä.

6. Pakkasilla talvilakki ja -käsineet tulevat tarpeeseen. Lakissa on pehmeä tekoturkisvuori ja käsineissä puolestaan lämmin fleecevuori.

didrikson-trends.jpg