Mitä äitiyspakkauksesta puuttuu?

Äitiyspakkaus sisältää 63 tuotetta. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tarvikkeita vauvaperheen kannattaa hankkia täydentämään äitiyspakkauksen sisältöä.

Ensimmäistä lasta odottavien vanhempien saattaa olla vaikea hahmottaa miten paljon erilaisia tarvikkeita pienen vauvan hoitamiseen tarvitaankaan. Äitiyspakkaus on ollut suomalaisen lapsiperheen apu jo vuodesta 1938 lähtien. Pakkaus mukailee ajan henkeä vaihtuvine väreineen ja kuoseineen, mutta sen sisältö on pysynyt vuosi vuoden jälkeen suunnilleen samana. Pakkaukseen valitaan neutraalin värisiä vaatteita, jotka sopivat niin tytöille kuin pojillekin ja jotka on helppo yhdistää muihin vaatteisiin. Viime vuosina tuotteiden valinnassa on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota laatuun ja ekologisuuteen. Jopa 95 % ensisynnyttäjistä valitsee äitiyspakkauksen 170 euron rahasumman sijaan.

Ensisänkynä käytettävän pakkauslaatikon lisäksi, ei äitiyspakkaus sisällä muita suuria vastasyntyneen tarvikkeita kuten turvaistuinta tai lastenvaunuja. Olemme koonneet listan pienemmistä lastentarvikkeista, jotka tulevat tarpeeseen lapsen synnyttyä ja joita äitiyspakkauksesta ei löydy.

Vauva äitiyspakkauksessa.jpg

Imetystyyny
Hankitko jo raskausaikana vatsasi tueksi raskaustyynyn? Jos et, voimme lämpimästi suositella sen hankkimista lapsen synnyttyä. Raskaus-ja imetystyyny auttaa sinua ja vauvaasi löytämään miellyttävän asennon imettäessä. Tyynyllä voi myös tukea istumaan opettelevaa lasta.

Rintapumppu
Rintapumppu tuo joustavuutta äidin ja koko vauvaperheen elämään. Se auttaa myös lisäämään tai ylläpitämään maidontuotantoa.

Hoitolaukku
Hoitolaukku on aktiivisen vauvaperheen apuväline numero yksi! Laukussa kannat vaipat, vaihtovaatteet, välipalat ja kaiken muun tarvittavan. Käy kurkkaamassa hoitolaukkuvalikoimaamme ja valitse supertyylikkäistä vaihtoehdoista suosikkisi!

Tuttipullo
Nykyään imetyksen onnistumista halutaan tukea, minkä takia äitiyspakkaus sisältää tuttipullon sijasta nännivoiteen. Olipa teillä käytössä rintaruokinta tai pulloruokinta, ennemmin tai myöhemmin tuttipullo tulee tarpeeseen. Iltavellin sanotaan nimittäin pidentävän vauvan yöunia. 

Tutti
Vuoden 2018 pakkauksessa oli maistelututti, mutta tavallista tuttia äitiyspakkauksesta ei löydy. Vauvan itkiessä muuta kun nälkäänsä saattaa tutti olla oiva keino pienokaisen tyynnyttämiseen.

Purulelu
Aikaisemmin äitiyspakkaus sisälsi vauvan purulelun. Värikkääseen puruleluun on helppo tarttua ja se viihdyttää vauvaa tuoden helpotusta kutiaville ikenille hampaiden puhjetessa.

Helistin
Perinteinen helistinkin on vuosien mittaan pudonnut äitiyspakkauksen tuotelistalta pois. Tähän vauvalelujen klassikkoon on helppo tarttua ja sitä on hauska helistää. Samalla vauva oppii hienomotorisia taitoja.

Itkuhälytin
Itkuhälytin on näppärä apuväline, jolla voit vahtia vauvaasi hänen nukkuessaan ulkona vaunuissa tai talon eri kerroksessa.

Kantoreppu
Vanhemmalla pitäisi usein olla riittävän monta kättä sekä vauvan kantamiseen että arjen askareiden hoitamiseen. Kantoreppu vapauttaa vanhemman kädet muihin puuhiin samalla, kun vauva nauttii tyytyväisenä vanhemman läheisyydestä.

Imetysvaatteet
Mikäli imetät lastasi, imetysliivit ja -paidat ovat äidin takuuvarmoja suosikkeja. Näiden vaatteiden avulla imettäminen sujuu vaivattomasti, huomaamattomasti ja nopeasti missä vain!

Moderskapsförpackning-FI.jpg1. Beemoo kantoreppu 2. Tommee Tippee tuttipullot 3. MiniMys Yarn imetystyyny 4. Skip Hop helistin 5. BRIO purulelurengas 6. Hevea tutti 7. Milki Bralette imetysliivit 8. Petite Chérie hoitolaukku 9. Padwico itkuhälytin 10. Beemoo Care rintapumppu

 

Poimi lisävinkkejä Vauvaoppaastamme, joka on suunnattu ensimmäistä lastaan odottaville vanhemmille. Sieltä löydät muistilistan uutta perheenjäsentä varten.

 

___________________________________________________________________________

Lähteet:
YLEKela, Keskisuomalainen, Finnwatch, Aamulehti, Hyvä kysymys, lapsennimi.com

Kuvalähteet:
Aamulehti, vau.fi