Suojaa lapsesi UV-vaatteilla!

Kesä on kohta kukkeimmillaan ja aurinkoiset päivät houkuttelevat lapset rannalle. Niinkin ihanaa kuin auringossa ja vedessä kirmaaminenkin onkin, täytyy muistaa, että aurinko saattaa olla myös vaarallinen. Päivän Trends-blogissa kerromme, miten voit suojata lapsesi UV-vaatteilla parhaalla mahdollisella tavalla. :)

Miksi lapselle kannattaa valita UV-vaatteet?

UV-vaatteet on valmistettu todella tiheästä kankaasta, mikä tarkoittaa sitä, että kankaan langat ovat lähempänä toisiaan kuin tavallisten vaatteiden kangas. Lankojen väliin jäävät reiät ovat pieniä eikä auringonvalo siksi pääse tunkeutumaan vaatteen läpi. Lasten ohut iho on todella herkkä palamaan auringossa, ja siksi se tarvitseekin kaiken mahdollisen suojan.

Minkälaiset UV-vaatteet lapselle kannattaa valita?

Parhaan suojan takaa UV-asu, jossa on pitkät hihat ja lahkeet. Silloin suurin osa kehoa on kokonaan suojattu auringon haitallisilta säteiltä. Isommille lapsille UV-asu voi kuitenkin tuntua ahdistavalta, ja silloin kannattaakin valita UV-paita ja -housut, joita voi käyttää joko yhdessä tai erikseen. Pienimmille lapsille kannattaa puolestaan UV-asun lisäksi pukea myös UV-hattu ja aurinkolasit, jotta kehon lisäksi myös pää, niska ja silmät olisivat suojassa.

Mitä tulee ottaa huomioon UV-vaatteita ostaessa?

UV-vaatteissa täytyy olla korkea suojakerroin, vähintään 50+. On myös tärkeää, että vaatteet ovat korkealaatuisia ja että ne kestävät aurinkoa, uimista ja pesemistä. Postauksemme lopusta löydät muutamia esimerkkejä hyvistä UV-vaatteiden vaihtoehdoista!

Vinkki! Ostaessasi UV-vaatteita, nosta vaate aurinkoa vasten ja katso kuinka paljon valoa se päästää läpi. Mitä vähemmän valoa, sitä parempi suoja.

UV-vaatteet vai aurinkorasva?

UV-vaatteet antavat pidempi aikaista suojaa kuin aurinkorasva, sillä vaatteiden suojakertoimeen eivät vesi tai hiki vaikuta, vaan ne suojaavat lastasi sekä vedessä että maalla. Uimarannalla sinun ei siis tarvitse huolehtia riittävästä suojakertoimesta eikä sinun myöskään koko ajan tarvitse olla lisäämässä lapselle aurinkorasvaa. Toisin kuten UV-vaatteet, aurinkorasva antaa siis epävarmaa suojaa auringon haitallisia säteitä vastaan. Ota kuitenkin huomioon, että ne kehon osat, joita UV-vaatteet eivät suojaa, täytyy rasvata huolellisesti aurinkorasvalla.

Kuinka kauan lapsi saa olla auringossa?

Lasten ei ole hyvä olla auringossa liian pitkiä aikoja, vaan mieluiten heidän tulee pysytellä varjossa erityisesti keskipäivän aikaan. Alle 1-vuotiaiden lasten ei tule olla auringossa ollenkaan. Heille sopiva paikka on varjoon asetettu viileä ja suojaisa UV-teltta. Hieman vanhemmat lapset pärjäävät kuitenkin suorassa auringon paisteessa, kunhan heillä on päällään suojaava UV-puku ja aurinkorasvaa niissä kohdissa, joita puku ei peitä. Muistathan, että myös jalkaterät saattavat palaa. Aurinkorasva sijaan UV-kengät ovatkin hyvä vaihtoehto, sillä aurinkosuojan lisäksi ne suojaavat myös teräviltä kiviltä. Kengät tuntuvat myös todella mukavilta jalassa ja niillä on ihana juosta rantaviivaa pitkin!

 

Tutustu tästä meidän parhaisiin UV-vaatteiden vinkkeihimme ja suojaa lapsesi auringolta!

18.5._2.jpg

1. Aurinkolasit, musta   2. UV-paita ja -shortsit   3. UV-asu, sinivalkoinen   4. UV-asu, vihervalkoinen   5. UV-asu, mustavalkoinen   6. UV-paita   7. Aurinkolasit, vaaleanpunainen   8. UV-kengät, vaaleanpunainen   9. UV-kengät, sininen   10. Aurinkohattu, sininen   11. Aurinkohattu, vihreä   12. Aurinkohattu, vaaleanpunainen

 

Lähteet: 
www.1177.se
www.stralsakerhetsmyndigheten.se
www.forbrukerradet.no
📷: Christinalillhav