Turvallisuus on tärkeintä – myös pulkkamäessä!

Ajatella, että voisit viettää kokonaisen päivän pulkkamäessä leikkien, temmeltäen ja lämmintä kaakaota hörppien. ❄❤ Ja ajatella, että kaiken tämän jälkeen sekä sinulla että mukuloilla olisi päivän päätteeksi ihanan punaiset posket ja väsyneet jalat.

Lumen tarjoamat leikkimahdollisuudet ovat kerrassaan upeita, mutta hauskojen hetkien mukana saattaa tulla myös vaarallisia tilanteita. Meidän vinkkiemme avulla voit kuitenkin välttää onnettomuudet, ja samalla poimia talteen eri ikäisten lasten lempitarvikkeet talvileikkeihin!

Näin pidät muksun turvallisuudesta huolta pulkkamäessä:

1. Opeta lapselle, että pulkkamäkeä kävellään ylös aina rinteen reunaa pitkin.
2. Tarkista, ettei mäessä ole esteitä tai muita vaaraa aiheuttavia tekijöitä.
3. Älä koskaan laske pää edellä.
4. Valitse lyhyt pulkka pitkän sijaan. Mahdollisessa törmäyksessä vahingot ovat pienempiä, kun jalat ovat valmiiksi koukussa.
5. Älä anna vauhdin kasvaa liian kovaksi etenkään silloin, kun pulkkamäki sijaitsee liikenteen läheisyydessä.
6. Pidä lasta silmällä ja jos mahdollista, laske mäkeä itsekin. 😉

 

VAROVASTI PULKKAMÄESSÄ!

 

Turvallisuudessa moni asia riippu maalaisjärjestä ja siitä, että pystyt arvioimaan, millaisia talviurheiluvälineitä lapsesi osaa käsitellä pulkkamäessä. Tässä muutama hyvä vinkki kestosuosikki Stigan tuotteista, jotka ovat laadukkaita ja takaavat hauskoja hetkiä pulkkamäessä ihan kaiken ikäisille. 😉

snölek.jpg

1. Kypärä 2. Kick Free 3. Kick STX Free-B 4. Snowracer 5. Pulkka

0-3 vuotta

Stigan taaperoille tarkoitettu Cruiser-pulkka mahdollistaa sen, että myös perheen pienimmät voivat lähetä mukaan pulkkamäkeen ja päiväkävelylle. Pulkkaa on saatavilla useissa ihanissa väreissä, ja siinä on pehmeä istuintyyny sekä valjaat turvallisuuden ja mukavuuden takaamiseksi.

3 vuotta +

Yli 3-vuotiaiden lasten suosikki on ehdottomasti Stigan Snowracer XS Pro. Siinä on jämäkkä ohjaustanko ratin sijaan, joka tekee siitä todella helppokäyttöisen. Lisäksi rattikelkan jarrut, twintip järjestelmä ja kaarevasti muotoiltu ohjaussuksi takaavat, että lasten on turvallista ja hauskaa käyttää kelkkaa. Kaiken kaikkiaan siis aika cool menopeli! 😎

STIGA2_780X500.jpg

 

5 vuotta +

Lasten kasvaessa alkaa heitä kiinnostaa kova vauhti ja erilaiset temput pulkkamäessä. Yksi parhaiten tähän soveltuvista kestosuosikeista on Curve Snowracer, jonka twintip sukset toteuttavat lasten kaikki pulkkamäkitoiveet. Jotta mäessä kaahailu olisi jännittävän lisäksi turvallista, on rattikelkassa myös jarrut ja jousitus, joka pysäyttää rattikelkan automaattisesti, kun sen päältä putoaa.

Todellisille hurjapäille suosittelemme Stigan Snow Kick’iä! Se on suunniteltu maksimoimaan ulkoleikkien riemu samalla, kun se on kuitenkin turvallinen ja tukeva sekä helposti ohjattavissa. Tämä kyydissä vatsanpohjaa kutkuttaa ihan varmasti! 😄

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä haluamme muistuttaa kypärän käytöstä! Vaikka pulkkamäessä on kivaa, voi siellä käydä myös vahinkoja – ja sitähän me emme halua. Play+ -kypärä sopii mainiosti juuri tähän tarkoitukseen, mutta myös kaikkiin muihin vuoden aktiviteetteihin. Kypärässä on kunnollisen ilmanottoaukot, jotka tekevät kypärän käyttämisestä miellyttävää niin kesällä kuin talvellakin.

 

Lähteet
http://media.trygghansa.se/tusentals-barn-skadas-i-pulkabacken-varje-ar/
https://webben7.se/artikel/hjalm-pa-i-pulkabacken-0