Suomen lapsiystävällisimmät kahvilat

Ystävien tapaaminen kahvikupposen äärellä on elämän parhaimpia hetkiä. Kun vanhempainvapaalla ollessa tapaamiseen täytyy ottaa mukaan myös jälkikasvu, ei vanhemmalle toisinaan jää rupattelemiseen aikaa ollenkaan.

Kun lapsilla riittää mukavaa puuhaa kahvila- ja ravintolakäynneillä, vanhemmat saavat pienen hengähdystauon arjesta. Lapsille suunnitellussa ja puhtaassa leikkitilassa ei vanhempien koko ajan tarvitse kytätä vaaran paikkoja ja aikaa jää rentouttavalle keskustelulle. Käytännöllisyys on lapsiperheille tärkeää ja kahvilasta tulisi löytyä riittävästi tilaa lastenvaunuille, hoitohuone sekä syöttötuoleja. Henkilökunnan ymmärtäväinen ja auttavainen asenne auttaa tekemään kahvilakäynnistä sujuvan ja miellyttävän. Mistä löytyisi perheystävällinen kahvila, jossa vanhempi pystyisi kerrankin juomaan kahvinsa rauhassa?

Suosituimmat kahvilat
Kyselimme Jollyroomin asiakkailta vinkkejä Suomen lapsiystävällisimmistä kahviloista. Yli tuhannen vastauksen joukosta poimimme eniten ääniä saaneet kahvilat. Monet pitivät ABC-ravintoloista, eikä ihme, sillä niistä löytyy usein suuri leikkihuone, hoitotila sekä lastenannokset. Ympäri Suomen toimivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton kahvilat ovat lapsiperheiden suosittuja kohtaamispaikkoja, jotka tarjoavat tilaa lasten leikkimiseen ja muiden vanhempien kohtaamiseen. Robert’s Coffee- ja Arnolds-kahvilaketjut saivat myös paljon ääniä. Vastausten joukossa oli myös monta vähemmän tunnettua kahvilaa, joista olemme listanneet kymmenen suosituinta tähän alle.

Suomen-lapsiystävällisimmät-kahvilat---bild-1.jpg

TOP 10 - LAPSIYSTÄVÄLLISIMMÄT KAHVILAT

 • Kuopio - Ramin Konditoria
 • Espoo - Kaisan Cafe
 • Kuopio - Muumi Pannarikahvila
 • Jyväskylä - Wilhelmiinan Konditoria
 • Seinäjoki - Valkoinen Puu
 • Vaasa - Kahvila Ylikiva
 • Kaarina - Naantalin Aurinkoinen
 • Oulu – Kahvila Piha
 • Mikkeli - Kahvila Nanda
 • Joensuu - Coffee House
 • Hämeenlinna - Villa Marenki

Otimme yhteyttä paljon ääniä saaneisiin kahviloihin ja kyselimme heiltä itseltään kuinka lapsiasiakkaat on otettu huomioon. Vastauksissa mainittiin esimerkiksi avarat tilat, lapsiystävälliset kalusteet, leikkinurkkaukset ja ruokavalikoima, josta löytyy monen kokoisia annoksia perheystävällisin hinnoin.

Suomen-lapsiystävällisimmät-kahvilat---bild-2.jpg

______________________

www.vivianatx.com (valokuvaaja: Craig Orsini)
www.biskopsdotter.se
www.pannari.fi