Tuotearvostelu: Vierekkäin vai peräkkäin?

Ulla-Riitta Koskinen, eli Umppu, on lähdössä ulkomaan matkalle ja hän kirjoittaa blogissaan omista kokemuksistaan Petite Chérien Excellence -sisarusrattaista sekä ulkomaan matkan odotuksesta.

Meidän perheessä, kun on kaksi pientä lasta on hyvin tärkeää, että pääsemme perheen kanssa liikkumaan kätevästi. Tuleva reissu lähenee ja meillä on matkoilla ollut mukana aiemmin tuplamatkarattaat, mutta Jenkkeihin kun lähdetään tulee sielä paljon kävelyä ja lapsilla varmasti istumista. Meidän pitää myös varautua siihen, että lapset saattavat hieman kärsiä aikaerosta ja nukkua reissun alussa vähän miten sattuu.

Meillä on myös toiset tuplarattaat, missä ollaan vierekkäin, mutta ollaan huomattu niiden pieni hankaluus esimerkiksi ostoksilla, koska ne ei mahdu läheskään joka väliin ja usein joudutaan peruuttelemaan käytävillä. Lapset saavat myös tarrattua hyllyistä tavaraa näppärästi alas ;).  Ne ei myöskään mahdu kaikkialla hissiin ja se on ihan ehdoton juttu varsinkin kahden kanssa. Rattaiden kantaminen on muutenkin välillä jyrkissä rappusissa jopa vaarallista.

x1.jpg

 

Me saimme uudet tuplat Petite Cherie Exellence merkkiset, missä lapset ovat kyydissä peräkkäin. Ollan testailtu näitä ja oltu todella tyytyväisiä. Korit saa asennettua niin, että lapsilla on kasvot samaan suuntaan, mutta meillä toimii tämä kombo ehdottomasti paremmin, missä selät on vastakkain. Nämä päälliosan istuinosat saa myös säädettyä vaunukopaksi, eli menee jo ihan vastasyntyneestä. Sama istuinkoppa siis muokkaantuu sekä vaunukopaksi, että rattaiden istuimeksi.

Vivian jo niin iso tyttö, että haluaa nähdä kaiken ja tykkää olla kasvot menosuuntaan päin. Meille on myös helpottavaa, jos esimerkiksi Vikke nukkuu, niin isosisko ei pääse tökkimään veljeään :). Tuplien työntötuntuma on hyvä ja ilmatäytteisten pyörien ansiosta rattaat liikkuvat vaikeammassakin maastossa hyvin tasaisesti. Vaikka istuimet on peräkkäin, niin itse rattaat eivät ole pituudeltaan ”liian” pitkät. Nämä ovat hyvin kompaktit.

Todella iso plussa isosta tavarakorista, mikä tuntuu olevan monissa rattaissa auttamatta liian pieni. Tänne mahtuu hyvin tavaraa mukaan, mitä yleensä pienten lasten kanssa on paljon. Meilläkin reissussa saatetaan olla esimerkiksi koko päivä menossa ja on vaipasta vaihtovaatteisiin tavaraa. Ison tavaratilan ansiosta ei myöskään tarvitse roikotella hoitolaukkua työntöaisassa. (Oon aina inhonnut niitä)…

x4.jpg

 

Yksi hyvä puoli on myös vetoketjulla jatkettava kuomu, minkä saa sopivan alas ja lisäksi kuomun sisällä on vielä extrana aurinkolippa, minkä saa käännettyä kuomun jatkoksi, eli ei tarvitse säätää mitään lisäosia. Kuomussa on myös lippa, minkä avatessa saa kuomuun hapenottoaukon, joka on hyvä varsinkin kuumilla keleillä. Siitä ei kuitenkaan pääse aurinko killottamaan.

Rattaissa on jalkajarru, mikä on helppo ja nopea käyttää. Tyntöaisoissa on nahkajäljitelmä suojukset, jotka tuntuu käteen mukavalta. Rattaita on saatavilla tässä harmaan sävyssä, sekä sinisenä. Viisipistevyö tekee istumaasennosta tukevan ja pehmikket tukevat lapsen päätä nukkuessa. Rattaisiin kuuluu myös irroitettavat kaari molempiin. Rattaita voi käyttää siis sisarusvaunuina tai yhdistelmävaunuina.

x3.jpg

x2.jpg 

Lapset olivat innoissaan uusista rattaista ja Vivian ei olisi millään tullut niistä pois. Vaikka istuinosia on kaksi on rattaat todella tukevat. Maksimi paino on 15kg per istuin ja tavaratilaankin voi laittaa 5kg edestä tavaraa. Rattaat saa myös täysin lepoasentoon. Näillä on mukava kärrytellä reissussa. Pakko sanoa näin työntäjän roolissa, että sillä on suuri merkitys sen oman työntöviihtyvyyden kanssa. Huonosti liikkuvat kömpelöt rattaat ärsyttää ja tulevalle reisulle ei olla lähdössä kun nauttimaan, jotenka nämä tulee loistavasti käyttöön. Rattaista voit lukea lisää Jollyroomin sivuilta*

Nämä sopii myös hyvin niille, ketkä (vaikkei kukaan koskaan kehtaa myöntää) ovat tarkkoja ulkonäöstä. Itse en juuri piittaa kovin värikkäistä asioista ja rattaissa liiallinen väripläjäys tuntuisi jotenkin rauhattomalta. Nämä sopii siis loistavasti Skandinaaviseen makuun. Peräkkäin olevat istuimet vievät myös huomattavasti vähemmän tilaa esim siinä eteisessä, kun vierekkäin olevat. Pakkauksen mukana tulee adapteri, jolla voit kiinnittää Maxi-Cosin turvakaukalon vaunuihin.

Umppu on tamperelainen, viisihenkisen perheen äiti ja bloggari, joka kirjoittaa FitFashioniin.