Amanda Schulman Jollyroomin Trends-blogin vieraana

Amanda Schulman – ruotsalainen kirjailija, TV-tuottaja, mediapersoona, yrittäjä ja nyt kolmen lapsen äiti! Päivän Jollyroom Trends-artikkelissa hän puhuu romantiikasta, tunteista ja valmisteluista ennen vastasyntyneen poikansa Loui Schulmanin tuloa.

Ikä: 37
Perhe: Naimisissa Alex Schulmanin, 41, kanssa. Heillä on tyttäret Charlie, 7, Frances, 4, sekä vastasyntynyt poika Loui.
Ura: Amanda on yrittäjä, joka on toteuttanut lukuisia menestyksekkäitä projekteja, joista useimmat on toteutettu yhteistyössä isosisko Hannah Widellin kanssa. Sisarukset vetävät yhdessä esimerkiksi yhtä Ruotsin suurimmista podcasteista. Fredagspodden-nimisellä podcastilla on yli puoli miljoonaa kuuntelukertaa viikossa. Sisarusten viimeisin saavutus on Daisy Grace -merkin kivijalkaliike, joka avasi ovensa Tukholman Sturegalleriassa muutama viikko sitten. Liikkeellä on esillä tuorein Daisy Grace -vaatemerkin vaatekokoelma. Sen lisäksi liikkeessä voi varata ajan kampaamoon tai manikyyriin ja hemmotella itseään hieman!

❤❤❤

Asia, joka kiinnostaa minua, on sinun ja Alexin suhde. Te vaikutatte olevan niin hurjan ihania ja romanttisia! Selvästi te kaksi panostatte suhteeseenne. Mistä löydätte kaiken ajan romantiikalle?

Me yritämme priorisoida, vaikka se on toisinaan vaikeaa. Tulin raskaaksi jo pian tavattuamme, joten emme ole koskaan viettäneet kunnolla aikaa ilman raskautta tai lapsia.  Me päätimme jo alusta alkaen, että hankkisimme lastenvahdin kerran viikossa vahtimaan lapsia ja siitä olemme pitäneet kiinni. Sen lisäksi yritämme myös löytää aikaa toisillemme kotona arjen keskellä. Kuten esimerkiksi lasillinen viiniä kynttilänvalossa, kun lapset nukkuvat.

Minkälainen työnjako teillä on kotona?

Alex on paras siivoamaan ja minä itse olen erittäin surkea siinä. Hän siivoaa meillä siis. Vuorottelemme kuitenkin ruoanlaitossa. Meillä molemmilla on erittäin vaativat työt, mutta ei ollenkaan pomoja, mikä tarkoittaa siis sitä, että voimme työskennellä melko vapaasti myös kotoa käsin. Se on ollut myös yksi syy siihen, miksi minä ja siskoni irtisanouduimme ja perustimme oman yrityksen. Me molemmat halusimme hankkia lapsia ja kuitenkin säilyttää kivan työn. En ole täysin varma, kuinka monta kokousta olen viettänyt imettäen. Kaikista tärkeintä on kuitenkin löytää tasapaino elämässä, jotta lapset, työ, ystävät ja kaikki käytännön asiat sekä ripaus romantiikka saadaan mahtumaan päiväjärjestykseen. Se ei ole niin yksinkertaista, mutta se on jotakin, johon tulisi pyrkiä hyvinvoinnin takaamiseksi!
 
Ennen kuin siirrymme eteenpäin… minun on pakko kysyä vielä tämä! Me kaikki tiedämme, että miehesi Alex tuo sinulle aamiaisen sänkyyn JOKAIKINEN lauantai ja sunnuntai. Oletko neuvotellut sen itsellesi jotenkin? Vai miksi hän tekee niin?

Haha, luulenpa sen johtuvan siitä, että hän on maailman kiltein ja ajattelevaisin mies ja hän tietää, miten paljon arvostan hänen tekojaan.

Sinusta on juuri tullut äiti kolmatta kertaa. Mikä on parasta äitinä olemisessa?

Se antaa elämälleni tarkoituksen. Perheeni on minulle kaikki kaikessa. On ihanaa olla äiti. Se, että on synnyttänyt nämä lapset ja heidän jokapäiväinen läsnäolonsa.
 
Mikä on vähemmän ihanaa äitinä olemisessa?

Vastuu. Kolmen lapsen äitinä toisinaan tuntuu, että vastuu kaikista kolmesta vaatii paljon. Heidän terveytensä, onnellisuutensa ja kaikki muu. Jokaiselle lapselleen haluaa antaa kaikkensa, mutta aika ei aina riitä siihen. Kolme eri-ikäistä lasta myös tarvitsevat eri asioita, mikä ei ole aina niin helppoa. Esimerkiksi nyt, kun minulla on vauva, joka vaatii sataprosenttisen huomioni koko ajan, tunnen huonoa omatuntoa kahden muun lapsen suhteen. Silloin muistutan itseäni, että tämä vaihe kestää ainoastaan tietyn ajan. Yleisesti ottaen uskon, että vanhemmuus pitää aina sisällään ripauksen huonoa omatuntoa. Mikäli asian hyväksyy, se on helpompi kohdata sellaisenaan.
 
Minkälaisia tuntemuksia sinulla oli pienen Loui-vauvan syntymästä? Jos esimerkiksi vertaat esikoisesi syntymään?

Se ei ollut täysin samanlainen sokki kuin ensimmäisellä kerralla. On ihanaa, kun tiettyjä rutiineja on ehtinyt jo syntyä. Sen lisäksi palautuminen oli nopeampaa, sillä kotona on jo kaksi lasta entuudestaan. Elämä ei täysin pysähtynyt paikoilleen, vaan se jatkoi kulkuaan heti lapsen synnyttyä.
 
Me tiedämme, että olet ainakin valmistautunut syntymään superpaljon, sillä melkein tyhjensit koko varastomme muutama kuukausi sitten! Mitä mietit ennen valmisteluja? Mitkä olivat ehdottomia must-have-hankintojasi?

Koska kyseessä on viimeinen lapseni, halusin todella panostaa tarvikkeisiin ja ostaa kaiken tarvittavan ja hieman enemmän. Ensimmäistä kertaa meillä on kotona lastenhuone, jossa on kaikki tarvittava. On myös ihanaa hankkia tavaroita, jotka tekevät vastasyntyneen kanssa elämisestä helpompaa.

Rakastan meidän ihanaa hoitopöytää ja molempia unipesiä. Toinen unipesistä on Cooconababyltä. Molemmat unipesät vaihtavat tiheästi paikkaa kotonamme ja mahdollistavat sen, että pikkuinen poikani voi olla kanssani kodin jokaisessa huoneessa. Unipesien lisäksi oli hauskaa kokeilla 4moms-babysitteriä, joka liikkuu. Pojan tulee vain odottaa muutama viikko vielä! Meillä on myös käytännöllinen matkasänky, jota voidaan tarpeen vaatiessa siirtää paikata toiseen.

❤❤❤

Tässä on joitakin Amandan suosikkeja!

Lastenhuone

Rummetkollage Amanda.jpeg
 
1. Alice & Fox -kattovalaisin 2. Talking Tables -koristeet 3. Melissa & Doug -kirahvi
4. Minitude Lightbox 5. Alice & Fox -matto 6. Brio Tax -vetolelu 
7. Mr Maria -yövalo 8. Frank & Poppy -tyynynpäällinen 9. Bloomingville-säilytyslaatikko 
 

Lastentarvikkeet

Babykollage Amanda.jpeg
 
1. Alice & Fox -viltti 2. Teddykompaniet-uniriepu 3. BeSafe-turvakaukalo 4. Mamaroo-babysitteri
5. Petite Chérie -hoitolaukku 6. Tiny Treasure -vaatesetti 7.Petite Chérie Heritage -yhdistelmävaunut