Kantorepun käyttämisen kahdeksan etua

Tiesitkö, että lapsi, jota kannetaan usein, on onnellinen lapsi? Kuten tiedämme, onnellisilla lapsilla on myös iloiset vanhemmat (ja levänneet).

Lapsen ja vanhemman läheisyys stimuloi hyödyllisen mielihyvähormonin, oksitosiinin, tuotantoa kehossa, mikä saa aikaan kiinteämmän suhteen lapsen ja vanhemman välille. Tämä on kuitenkin vain yksi monista hyvistä syistä kantaa lasta. Olemme keränneet sinulle tähän artikkeliin kahdeksan kantorepun käyttämisen etua.


Ergobaby Bärsele.jpg

Mustan kantorepun löydät täältä.

1. Lapsen kantaminen vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä suhdetta varsinkin syntymän jälkeisinä kuukausina. Vähän vanhempia lapsia voi myös kantaa, mikä vahvistaa kiintymystä vanhempiin.
2. Kantaminen auttaa lapsen sekä fyysistä että emotionaalista kehitystä. Tiesitkö, että lapset, joita kannetaan usein, ovat rauhallisempia? Se johtuu siitä, että he saavat riittävästi läheisyyttä, mikä on yksi heidän perustarpeistaan.
3. Kantorepun käyttäminen edistää lapsen vatsan terveyttä, tasapainoa ja auttaa hengittämistä.
4. Kantoreppua käyttäessä imettävän äidin maidontuotanto lisääntyy lapsen ollessa aivan lähellä äitiä.
 ergo.jpg

Täältä löydät harmaan kantorepun.

5. Lasta kantavan vanhemman kädet pysyvät vapaina, ja voit samalla vaikkapa kantaa kahvikuppia kädessäsi.
6. Kantorepussa kantaminen edistää lapsen varhaista kielenoppimista. Vauvat oppivat katsomalla muiden ihmisten kasvoja, ja kantorepussa heillä on näköalapaikka tuttuihin kasvoihin!
7. Kantorepun käyttäminen antaa sinulle vanhempana mahdollisuuden nähdä maailmaa lapsen silmien kautta samalla, kun lapsi voi tarkkailla maailmaa kaikkein turvallisimmalla paikalla ihan sinun lähelläsi.
8. Kerroimmeko jo, että kantorepun käyttäminen on helppoa ja kätevää? Lähikaupassa asioiminenkin on helppoa lapsen kanssa ilman lastenvaunujen kanssa tungeksimista.


Viimeisenä ja ehkä kaikkein tärkeimpänä vinkkinä haluamme muistuttaa, että lapsen kantaminen kantorepussa on ennen kaikkea todella miellyttävää.