Tuotearvostelu: Doona – turvaistuimesta lastenrattaiksi

No niin kaikki tulevat vanhemmat – tässä on jotain, mitä teidän on hankittava. Jotain, mitä minulla olisi pitänyt olla jo silloin, kun ensimmäiset lapseni Elise ja Julia olivat pieniä. Jotain, josta aion vinkata tästä eteenpäin aivan kaikille.
Saanko esitellä: Doona+.

 

doona_goteborgsmamman.jpgdoona_goteborgsmamman2.jpg

 

Mikä on Doona+?

Doona+ on yhtä aikaa sekä turvaistuin ja lastenrattaat. Tässähän täytyy oikein pysähtyä pohtimaan, että miltä sellainen tuote oikein näyttää? Kuvittele mielessäsi pieni transformer, joka näyttää aivan tavalliselta turvaistuimelta, ja josta paljastuu napin painalluksella turvaistuimen alle piilotetut renkaat. Ja kas vain – yhtäkkiä meillä onkin lastenrattaat!

Doona+ voitti vuoden 2016 Vauva tulossa -kisan*, ja nyt minä näytän teille miksi.

doona_goteborgsmamman3.jpg

 

Miten Doona+ eroaa muista turvaistuimista ja lastenrattaista?

Tuotteen ja idean takaa löytyy Simple Parenting -tuotemerkki, joka on vuosien ajan auttanut muita tuotemerkkejä tuotteiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Doona+ on kuitenkin heidän ensimmäinen, oma tuotteensa eikä mitään vastaavaa ole tällä hetkellä kenellekään muulla.

Tuotteen tavoitteena on, että vanhempien ei tarvitsisi enää kantaa painavaa turvaistuinta ja että auton takakontissa olisi tilaa jollekin muulle kuin rattaiden rungolle. Tässä muutamia yksityiskohtia Doona+:sta:

 • Se on ergonominen
 • Ei paina paljoa enempää kuin tavallinen turvaistuin
 • Siinä on kunnollinen sivusuoja päälle
 • Lisäosa kaikista pienimmille
 • Voi käyttää max 13 kiloon asti
 • Viisipistekiinnitys
 • Turvaistuimessa on sekä kosteuden- että lämmönsäätelyjärjestelmä
 • Voidaan asentaa autoon joko ISOfixillä tai ilman
 • Testattu ja hyväksytty ECE R 44, EN 1888 ja EN 12790 mukaisesti
 • Helppokäyttöinen
 • Kätevä käyttää ahtaissakin tiloissa
 • Luontoystävällinen verhoilu on valmistettu bambukuidusta, joten istuin ja rattaat ovat antibakteeriset ja hypoallergiset. Superhyvä!

doona_goteborgsmamman4.jpg doona_goteborgsmamman5.jpg

Lisäosat

Vaunuun voit lisäksi ostaa:

Minun täytyy olla rehellinen – kun sain nämä vaunut testattavakseni, olin todella epäileväinen ja mietin, että kuinka ne hyvät ne muka voivat oikeasti olla. Kun minulle sitten näytettiin niiden jokainen toiminto ja ominaisuus, en voinut muuta kuin ihmetellä suu auki. En tiennyt, mitä muuta sanoa kuin ”vau – onpa hienoa!” tai ”miksi tällaista ei ole keksitty aikaisemmin?”. Näitä toistin kymmeniä kertoja.

doona_goteborgsmamman6.jpg 

Plussat ja miinukset

Onko Doona+:ssa sitten joitain huonoja puolia? Käydäänpä läpi risut ja ruusut:

+ Ihanaa, että ei tarvitse siirtää lasta turvaistuimet ja vaunujen välillä
+ Erittäin käytännöllinen
+ Tyylikäs ja yksinkertainen design
+ Hyvät toiminnallisuudet
+ Lisäosien käyttäminen on helppoa
+ ISOfix alustaan kiinnittäminen on nopeaa
+ Lisäosa vauvoille, jonka voi poistaa lapsen kasvaessa
+ Kun työntökahva on ala-asennossa, jopa Elise voi työntää rattaita, haha!
- Sekä minä että mieheni Fredrik olemme pitkiä, ja silloin vauva jää rattaissa todella alas ja me joudumme kumartumaan paljon. Toisaalta työntökahvan korkeutta saa säädettyä riittävän korkealle, eli tämä on vain pieni miinus. 🙂
- Koska pienet vauvat saavat istua turvaistuimissa vain muutamien tuntien ajan, ei Doona+ korvaa lastenvaunuja.

doona_goteborgsmamman7.jpgdoona_goteborgsmamman8.jpg 

Yhteenveto

Doona+:n ei ole tarkoitus korvata tavallisia lastenvaunuja, vaan pikemminkin helpottaa niitä hetkiä, jolloin tavallisesti käyttäisit turvaistuinta.

On superhelppoa ja ihanaa, kun vauvan voi laittaa Doona+:aan, ajaa kaupoille, nostaa turvaistuimen autosta, avata renkaat ja mennään ostoksille. En voi kuvailla, kuinka mahtava tunne se on!

Tästä, jos jostain, annan vinkin kaikille tuleville vanhemmille. Doona+ on parhautta!

”Doona+ on harvinaisen onnistunut turvaistuimen ja lastenrattaiden yhdistelmä. Doona+:n avulla sinun ei tarvitse enää koskaan kantaa turvaistuinta – sen sijaan voit rullata sitä! Eivätkä hyvät ominaisuudet lopu siihen. Doona+ on myös testattu ja hyväksytty käytettäväksi babysitterinä, ja lisäksi sen voi ottaa lennolle mukaan. Tämä tuote on selkeästi suunniteltu helpottamaan aktiivisen perheen elämään. Doona+:n avulla perheen pienin voi olla mukana missä ja milloin vain, eikä sinun tarvitse enää koskaan siirtää lasta turvakaukalosta lastenrattaisiin ja takaisin.”

- Vauva tulossa -kilpailun tuomariston arvio Doona+:sta vuonna 2016

 

* Vauva tulossa -kisa on ruotsalainen kilpailu, jossa nimetään vuoden paras tuote kaikissa lastentarvikkeiden kategorioissa. Kilpailun järjestää ruotsalainen alan järjestö, Lek- och Babybranschen.

 

Malin Stensson on ruotsalainen bloggari, joka asuu Ruotsin toiseksi suurimmassa kaupungissa, Göteborgissa. Hänen bloginsa löytyy osoitteesta goteborgsmamman.se, ja se käsittelee hänen perhe-elämäänsä. Malinin perheeseen kuuluu hänen puolisonsa Fredrik sekä lapset Elise (2,5 vuotta), Julia (1,5 vuotta) ja Emilia (2 kuukautta).