Näin valitset koululaiselle sopivan repun!

Koulut alkavat pian ja mikäli sinulla on kouluikäinen lapsi, olet varmasti jo etsinyt hyvää koulureppua lapsesi kanssa. Minkälainen koulureppu lapselle tulisi ostaa? Me olemme koonneet muutamia vinkkejä, jotka kannattaa lukaista ✔

Kuinka suuri koulurepun tulisi olla?

Uutta koulureppua valittaessa on helppo valita reppu, joka on hieman suurempi, mitä lapsi tarvitsisi sillä hetkellä. ”Lapset kasvavat nopeasti” tai ”se tulee halvemmaksi pituussuunnassa” ovat yleisimpiä argumentteja. Lasten reppujen kohdalla tärkeintä kuitenkin on, että reppu istuu selässä hyvin. Lapsen selkäranka on pehmeämpi ja herkempi kuin aikuisen ja siksi liian suuri reppu voi johtaa selän haitalliseen kuormittumiseen. Lähtökohtaisesti reppua hankkiessa kannattaa miettiä, että koulureppu sisältöineen ei saisi ylittää enempää kuin 15 % lapsen painosta.

  • Repun takaosan tulee istua mukavasti lapsen selkää vasten
  • Reppu ei saisi olla lapsen selkää leveämpi
  • Reppu ei saa olla niin iso, että se roikkui lapsen pepun päällä

Repun painon tulee jakautua tasaisesti lapsen olkapäille ja selälle

Koulurepun erilliset taskut ja ulkotaskut voivat olla käytännöllisiä, mutta ne voivat myös jakaa repun painon epätasaisesti lasten selälle. Tämän takia kannattaa huolehtia, että reppu on tasaisesti pakattu, jottei lapsen toinen olkapää rasitu toista olkapäätä enempää. Repuissa on usein sivutaskut repun molemmilla puolilla. Sivutaskujen kohdalla kannattaa olla varovainen, ettei toiseen taskuun lastaa liikaa painoa, sillä se aiheuttaa painon jakautumisen olkapäille epätasaisesti. Sivutaskuihin kannattaa sen sijaan laittaa kevyempiä tavaroita, jotka eivät siirrä painoa puolelta toiselle. Varmistaaksesi painon tasaisen jakautumisen, kannattaa hankkia reppu, jossa on säädettävät olkahihnat.

  • Koulurepun selkäosan tulee olla pehmustettu. Kaikista paras malli on sellainen, jossa selkärangan molemmilla puolilla on pehmusteet, jolloin reppu ei paina selkärankaa.
  • Hieman isommassa repussa on hyvä olla myös rintaremmi, jota voidaan kiristää lapsen koon mukaan.
  • Repussa on leveät olkahihnat
  • Lapsen on helppo käyttää repun vetoketjua ja muita kiinnikkeitä
  • Repussa on vedenkestävä pintamateriaali

Alla on viisi konkreettista vinkkiä, jotka sopivat listamme kuvaukseen. Ihania reppuja koulunalkuun! 👍

Kollage_trends_skolväskor_1 (1).jpg

1. Smallstuff Star, sininen 2. Beckmann Mini Urban, keltainen 3. Beckmann Sport Junior, geocolor 4. Smallstuff Djur, sininen 5. BLAFRE, punainen

Hali! ❤

Lähteet: Politiken.dk Taenk.dk