Sadevaatteet lapsille

Sadevaatteet ovat A ja O, kun lapsen on aika mennä kouluun tai päiväkotiin. Yksi tärkeimmistä asioista on sadevaatteiden istuvuus. Jos vaatteet eivät istu mukavasti, et voi myöskään olettaa, että lapset hyppivät ilosta, kun on aika leikkiä sateessa. Sade ja tuulinen sää vaativat hyvät vaatteet. Jos sadevaatteiden löytäminen on vaikeaa, henkselihousut ovat hyvä valinta ja ne sopivat useimmille lapsille. Se vähentää myös riskiä siitä, että vesi pääsee housuihin sivuilta.

Mikä materiaali on paras sadevaatteita ajatellen? Galon on klassinen materiaali lapsille. Se estää veden pääsyn vaatteiden sisään ja galon-vaatteita on usein saatavana hauskoilla kuvioilla ja iloisissa väreissä. Muista kuitenkin, että galon ei hengitä! Siksi sadevaatteiden alla olevat vaatteet ovat vähintään yhtä tärkeät. Kukaan ei varmasti halua olla kuiva päältä, mutta märkä sadevaatteiden alta!

Jos et halua ostaa galon-vaatteita lapsellesi, sadevaatteita on olemassa myös muista materiaaleista, kuten nylonista, muovista ja kumista. Toinen vaihtoehto on toiminnalliset vaatteet, jotka ovat vedenpitäviä ja hengittäviä. Nämä vaatteet ovat usein galon-vaatteita kalliimpia, mutta niitä voi käyttää useammissa eri tilaisuuksissa ja ne kestävät usein pidempään.

Nauti syksystä ja hypi lätäköissä!

Didriksson.jpg