10 tärkeintä asiaa lastenvaunujen hankinnassa

Tiedämme, että markkinoiden lastenvaunutarjonta saattaa tuntua sekavalta viidakolta ja oikeiden lastenvaunujen valitseminen voi joskus olla vaikeaa. Erityisesti ensimmäisen lapsen saaville vanhemmille vaunujen valinta voi olla hankalaa, sillä vaunujen kanssa ei olla kävelty ennen ja on vaikeaa tietää, miltä vaunujen pitäisi tuntua. Uusien vaunujen ostaminen vain muutaman kävelyretken jälkeen ei varmasti houkuta ketään vanhempia.

Meillä on suuri valikoima lastenvaunuja, jotka ovat kaikki omalla tavallaan erinomaisia. Mitä teidän tulee sitten katsoa ostaessanne uusia lastenvaunuja? Tässä on 10 asiaa, joita kannattaa miettiä vaunuostoksen yhteydessä. Nämä vinkit helpottavat valintaasi. 

1.    Muista, että monet vaunut ovat kevyitä työntää, kun ne ovat tyhjiä. Laita vaunuihin jokin paino koeajaessasi vaunuja. Näin tiedät, kuinka vakaalta se tuntuu todellisuudessa.
2.    Suuret vai pienet vaunut? Valitessasi lastenvaunuja on hyvä mitata, mahtuvatko vaunut autoon, hissiin ja oviaukosta sisälle. 
3.    Kävelettekö metsässä vai kaupungissa? Mieti, missä maastossa tulet työntämään vaunuja. Se on hyvä tieto, sillä vaunujen pyörät voivat olla kiinteät tai kääntyvät riippuen siitä, onko maasto esim. hiekkaa vai asfalttia. Älä unohda, että voit valita useat lastenvaunut kolmella tai neljällä pyörällä. 
4.    Työnnätkö sinä vai kumppanisi vaunuja? Säädettävä työntöaisa on kätevä, jos vaunuja työntävät eripituiset henkilöt.
5.    Haluatko lapsen istuvan rattaissa kasvot vai selkä menosuuntaa kohti? Joillekin vanhemmille lapsen näkeminen ja yhteyden saaminen lapseen kävelyn aikana tuo turvaa.
6.    Tunnustele, miltä vaunujen jousitus tuntuu, jos haluat keinuttaa lapsesi uneen vaunuissa. Myös jarruja on hyvä testata varmuuden vuoksi. 
7.    Lastenrattaat vai lastenvaunut? Mieti, mikä on vaunujen tarkoitus. Haluatte ehkä molemmat ominaisuudet, jolloin tarvitsette yhdistelmävaunut tai kuomurattaat. 
8.    Tee priorisointilista. Mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä, merkki, hinta, design?
9.    Vertaa, tee lista vaihtoehdoista ja kirjoita ylös hyvät ja huonot puolet.
10.    Viimeinen vinkki: Perheenne tulee viihtyä vaunujen kanssa. Jos vaunut tuntuvat oikeilta, ne ovat usein myös oikeat. Luota omaan tunteeseesi!