Opas – näin huollat lastenvaunusi ammattilaisen ottein

 • topp-laga.jpg

  Oikeiden lastenvaunujen valitseminen voi olla vaikeaa, ja siinä on paljon ajateltavaa. Ennen ostopäätöstä on tärkeää miettiä, millaiset tarpeet ja millainen elämäntyyli on juuri sinun perheelläsi. Millaisessa ympäristössä ja maastossa vaunuja tullaan käyttämään? Mitkä pyörät ovat parhaat juuri sinun vaunuihisi? Onko vaunujen parempi olla nelipyöräiset vai kolmipyöräiset? Niinpä, listasta voi tulla pitkä! Yksi tärkeimmistä kysymyksistä lastenvaunuja valitessa on asuinalueesi maasto ja sen huomioiminen ostopäätöksessä. Valitse vaunut, jotka sopivat lähiteiden pinnoille, jolloin pyörät eivät kulu turhaan.

  Toinen kuuma vinkki on erityishuomion kiinnittäminen lastenvaunujen huoltoon. Voit ennaltaehkäistä vaunujen kulumista monin tavoin, ja koska vaunusi ennemmin tai myöhemmin kuluvat jonkin verran, annamme nyt muutaman helpon vinkin, jotka pidentävät lastenvaunujesi elinikää.

 • empty.png

Pidä lastenvaunut puhtaina

 • Voiteluaine

  Lastenvaunut on tärkeää pitää puhtaina. Käytä tarpeeksi rasvaa tai voiteluainetta pyörien kiinnityskohdissa, jotta vaunujen ohjauskyky pysyy hyvänä. Kolme hyvää tuotetta lastenvaunujen hoitoon ovat silikonisuihke, voitelurasva ja mikrokuituliina.

 • Voitele kunnolla

  Tee pyörien voitelu huolella. Irrota pyörät ja puhdista niiden keskus, vanteet ja pinnat. Voitele akseli pyörärasvalla ja kiinnitä pyörä kunnolla takaisin vaunuihin. Kääntyvät pyörät tulee huoltaa usein.

 • Lastenvaunujen kuormitus

  Ole varovainen, kun lastaan vaunuhin tavaraa. On tärkeää, ettei lastin paino ylitä suositeltua painorajoitusta. Älä koskaan lastaa vaunuihin tavaraa, kun vaunut ovat kokoontaitettuina, sillä se saattaa aiheuttaa vaunujen vääntymistä.

 • Pyörät

  Pidä huoli, ettei likaa, mutaa tai hiekkaa pääse juuttumaan pyörien liitoskohtiin, työntöaisaan, turvakaareen tai rungon taitekohtaan. Tämä saattaa aiheuttaa narisevan äänen ja joissain tapauksissa heikentää vaunujesi toimintakykyä. Jos niin kuitenkin käy, suosittelemme avuksi silikonisuihketta. Voitele vaunujen ongelmakohdat kunnolla suihkeen avulla! Anna suihkeen vaikuttaa yön yli parhaan tehon saavuttamiseksi.

  Ole huolellinen pyörien voitelun kanssa - voitele pyörät joka kolmas kuukausi tai aina tarvittaessa. Irrota pyörät vaunuista ja puhdista niiden keskus, vanteet ja pinnat. Voitele akseli pyörärasvalla ja kiinnitä pyörä kunnolla takaisin vaunuihin. Kääntyvät pyörät tulee huoltaa usein.

  Jos lastenvaunuissasi on ilmapyörät, ei vaunuja tule koskaan asettaa muovimatolle, sillä siihen saattaa jäädä jälkiä, jotka eivät lähde pois. Aseta vaunut matolle niin vältät pyörien puhkeamisen ja ole tarkkana vaunuja työntäessäsi. Jos pyörä menee puhki, se korjataan samalla tavalla kuin polkupyörän rengas. Tarkista aina, että pyörissä on kunnolla ilmaa.

 • Kankaat

  Sateella ja lumisateella on tärkeää käyttää lastenvaunujen sadesuojaa. Lastenvaunujen kankaat ovat kyllästettyjä, mutta joissain tapauksissa kosteus saattaa kuitenkin päästä läpi ja aiheuttaa kosteusvaurioita sekä pahimmassa tapauksessa homeongelmia.

 • 3 vinkkiä Jollyroomin lastenvaunuexpertiltä Staffan Åbergilta

  Staffan Åberg työskentelee lastenvaunujen ja turvaistuinten asiantuntijana Jollyroomissa ja antaa seuraavat 3 vinkkiä, joiden avulla pidät lastenvaunusi parhaassa mahdollisessa kunnossa:

  - Pidä pyörien kiinnityskohdat puhtaina, suosituksena on voidella pyörät vähintään joka kolmas kuukausi. Talvella puhdistus kannattaa tehdä jopa viikottain lumen, lian ja suolan vuoksi. Puhdistamisen jälkeen suosittelen pyörien rasvausta pyörärasvalla tai metallikiinnikkeille tarkoitetulla yleisvoiteluaineella sekä muovikiinnikkeille tarkoitetulla silikonisuihkeella.

  - Vaunut on tarkoitettu kotisivuillamme annetulle painolle. Ylikuormitus saattaa aiheuttaa vaunujen vääntymistä, ja ne saattavat mennä jopa rikki. Älä lastaa vaunujen päälle tavaraa niiden ollessa esim. auton takakontissa.

  - Jos vaunut alkavat narisemaan, osta silikonisuihke ja suihkuta sitä osiin, joista narina kuuluu.