Ensimmäinen lapsi -opas

 • baby_guide-forstabarnet.jpg

  Ennen lapsen syntymää on paljon ajateltavaa ja muistettavaa. Vauvan syntymä on vanhempien elämän mullistava tapahtuma ja synnyttyään uusi perheenjäsen on vanhemmille kaikki kaikessa. Vauvan syntymän jälkeinen aika kannattaakin varata vauvaan tutustumiseen sekä uuteen tilanteeseen totutteluun. Vauvan syntymään varautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin hankkimalla kaikki tarpeellinen. Osan hankinnoista voi tehdä myöhemmin, mutta osa lastentarvikkeista on hyvä olla hankittuna jo vauvan syntyessä. Me olemme koonneet oppaan tarvittavista tuotteista, jotta voitte nauttia vauvan esimmmäisistä kuukausista ilman stressiä erilaisista hankinnoista.

Vinkkejä ja muistettavaa ennen lapsen syntymää:

 • Packa_väskan_KLAR.jpg

  1. PAKKAA SAIRAALAKASSI

  Muista pakata laukku, jonka voit ottaa mukaan sairaalaan. Synnytyksen alettua voi tulla kiire lähteä sairaalaan, joten on hyvä, jos sairaalakassi on valmiiksi pakattuna. Sairaalakassiin kannattaa pakata ainakin neuvolakortti, imetysliivit, tarvittavat hygieniatarvikkeet, vaippoja, kotiintulovaatteet vauvalle sekä kamera vauvan ensihetkien ikuistamiseen.

 • Mysig_sängplats_KLAR.jpg

  2. PETAA VAUVALLE SÄNKY

  Valmistele vauvalle kotoisa ja pehmeä unipaikka joko pinnasänkyyn, kehtoon tai äitiyspakkauksen laatikkoon. On mukava tulla sairaalasta kotiin, kun sänky on valmiiksi pedattuna pienokaista varten.

 • Sköta_plats_KLAR.jpg

  3. HOITOPAIKKA VAUVALLE

  Valmistele vauvalle turvallinen ja käytännöllinen hoitopaikka. Hoitopaikka syntyy hoitopöydän ja hoitoalustan avulla. Varaa hoitopaikalle myös vaippoja, hygieniatarvikkeita sekä vaipparoskis. Vaippoja kannatta varata kotiin reilusti, jotta niitä ei tarvitse lähteä ostamaan lisää heti sairaalasta kotiuduttua.

 • Bada_din_bebis_KLAR.jpg

  4. VAUVAN KYLVETYS

  Vauvan kylvettäminen ensimmäistä kertaa on ihana, mutta myös jännittävä ja uusi kokemus. Vauva voi tuntua liukkaalta tai hän voi alkaa itkeä. Vauvan kylvettämiseen kannattaa siis varautua oikeilla tarvikkeilla. Vauvan kylvettämisen A ja O on veden lämpötila. Jotta vesi tuntuu vauvasta miellyttävältä, on sen oltava noin 37 asteista. Muista, että myös vauvan kylvetyksessä harjoitus tekee mestarin!

 • Första_barnet_kit.jpg

  5. TARVITTAVAT TUOTTEET

  Kaikkien hankintojen tekeminen vauvalle voi joskus tuntua työläältä ja hankalalta. Mitä tarvitaan heti ja mitkä tuotteet voi tarvittaessa hankkia myöhemmin? Tämän sivun alareunasta löydät listan tuotteista, jotka kannattaa hankkia valmiiksi jo ennen vauvan syntymää.

 • Första_barnet_kit_KLAR.jpg

  6. VANHEMMILLE

  Perheen lisäys tarkoittaa uusia tarpeita ja hankintoja. Olemme koonneet vinkkejä, jotka helpottavat tuoreiden vanhemnpien arkea.

 • Amning_KLAR.jpg

  7. IMETTÄÄKÖ VAI EI?

  Ennen vauvan syntymää kannatta miettiä kuinka haluat toimia imetyksen suhteen. Jos suunnittelet imettäväsi, suosittelemme, että hankit valmiiksi imetystä helpottavia imetysliivejä ja imetysvaatteita.

 • forbered.jpg

  8. VARAUDU

  Mieti kuinka aiotte saapua kotiin sairaalasta. Jos kävelette osan matkasta, kannattaa vaunut hankkia valmiiksi. Jos kuljette koko matkan autolla, on vauvalla oltava turvakaukalo.

Muistilista: tarvittavat tavarat vauvan ensimmäisten kuukausien aikana