• FI_Mors_Dag_Logo.png

  Milloin on äitienpäivä vuonna 2022?

  Äitienpäivää 2022 vietetään Suomessa
  Sunnuntaina 8. toukokuuta

   

 •  

  Lahjavinkkejä äidille

  Meiltä löydät täydellisen äitienpäivälahjan jokaiselle äidille!

 • Mors_Dag_Avdelare.png

  Miksi äitienpäivää vietetään? Äitienpäivä on saanut alkunsa 1900-luvun alkupuolella Yhdysvalloista. Myöhemmin juhlapäivä on levinnyt ympäri maailmaa. Äitienpäivää vietetään useissa maissa toukokuun toisena sunnuntaina, mutta päivät voivat vaihdella eri puolilla maailmaa.

  Milloin äitienpäivää vietetään Suomessa? Suomessa äitienpäivä on toukokuun toisena sunnuntaina ja äitienpäivää on vietetty Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1918. Äitienpäivänä rakkaita äitejä muistetaan yleensä kukilla, lahjoilla ja korteilla. Äitienpäivä on yksi virallisista liputuspäivistä Suomessa. 

  Lahjavinkit: Tärkeintä äitienpäivänä on osoittaa kaikille äideille, kuinka paljon me arvostammekaan heidän työtään ja kuinka paljon rakastamme heitä. Paras lahja äidille voi olla joskus ainoastaan pelkkä puhelinsoitto tai vierailu äidin luona. Mikäli kuitenkin haluat yllättää äidin lahjalla, olemme apunasi! Olemme nimittäin keränneet valikoimastamme parhaat lahjavinkit äitienpäivään. Yläpuolella olevista linkeistä pääset valikoimaan, josta löydät takuuvarmasti jotakin, jota äidit arvostavat. 

  Fun Fact: Pelkästään Yhdysvalloissa soitetaan vuosittain yli 120 miljoonaa puhelua äitienpäivänä, ja amerikkalaiset käyttävät joka vuosi yli 140 miljardia dollaria äitienpäivälahjoihin. Tavallisimpia äitienpäivälahjoja lapsilta äideille ovat kortit, kukat, ravintolaillalliset, korut, vaatteet, kylpyläkäynnit, lahjakortit, kirjat ja kodinkoneet.